Krönika av Julia Håfström: Hitta balansen i vardagskosten

Krönika av Julia Håfström: Hitta balansen i vardagskosten

Har du svårt att hitta balans i din vardagliga kost? Här kommer lite tips, tricks och riktmärken.

För det första ska vi se mat som bränsle till vår kropp. Det är den som får oss att fungera under en hel dag. Fyller vi på mer eller mindre, kommer detta alltså påverka vår energi under dagen.

Om du äter för lite, resulterar det ofta i:
▪︎ Huvudvärk
▪︎ Ont i magen / kurrande mage
▪︎ Mindre ork och energi
▪︎ Humörsvängningar
▪︎ Sötsuget ökar

Många som vill gå ner i vikt hamnar gärna i ”fällan” där vi konsumerar alldeles för lite mat. När vi äter för lite mat så hamnar vår kropp i ”svältläge”, vilket gör att den samlar på sig fett, vilket resulterar i att vi 𝗶𝗻𝘁𝗲 går ner i vikt. Om nu målet är viktminskning och vi inte ser någon skillnad på vågen och börjar känna av symtomen jag punktade upp ovan, är det lätt att ge upp eller ”fuska”…

Om du vill hitta en hållbar och hälsosam kost är det lättast att följa tallriksmodellen och röra på dig i form av promenader, träning, sport et cetera – och dricka massor av vatten! Var inte för hård mot dig själv. Glöm inte bort att njuta och att skämma bort dig själv tillsammans med andra. Blir det för hårt, och för många regler, så orkar man oftast inte hålla en kost under en längre period. Att äta lagom är en konst… Det är inget du löser på en dag eller två. Därför finns vi kostrådgivare här för dig.

Vill du ha hjälp med din vardagliga kost så får du gärna höra av dig till mig!

Wiribuus@gmail.com
076-055 94 76
www.wiribuus.se