Patrik Lundqvist: Historia om Wåxnäs Bowling Club

Patrik Lundqvist: Historia om Wåxnäs Bowling Club

Wåxnäs bildades 1969 av Bror Larsson på X-näshallen som även var far till Jeanette Larsson som driver X-näs med sin mor & Christian just nu! I dagsläget är vi nio man i truppen, detta då vi tappade två av våra spelare till Taifun i höst, Men vi får fem nya spelare från Almen (som läggs ner) till oss i höst, så vi överlever som klubb. Vi flyttar från Nöjesfabriken som varit vår hemmahall sedan 2004 och nu i höst flyttar vi med hela laget till Sundsta Idrottshuset som en gång i tiden drevs av min pappa – och som numera drivs av en lagkamrat till mig! Där kommer vi även spela alla våra matcher från o med i höst, i vår serie i div 2.

Wåxnäs är ett tidigare topplag som i stora delar har spelat i Elitserien, Mellanallsvenskan och vi har även varit ett topplag i div 1 och skulle kvala till allsvenskan 2020 innan pandemin slog till! Wåxnäs Bowling Club har även fostrat många ungdomar och spelare genom åren. Några namn är exempelvis Peter Hjalmarsson och Jan Larsen, även kallad Varvet, och Peter Nenzén som fortfarande spelar kvar i laget, och även Lars “Dojan” Dedorson har spelat här, och Allan Hansen är en stor profil i Wåxnäs genom tiderna och spelar fortfarande kvar i laget. Pappa har även han spelat i WBC och fört dom upp från div 3 till div 1 eller Allsvenskan. Så man kan väl säga att jag går lite i pappas fotspår, haha! Och för er alla som undrar vem min pappa är så är det bowlinglegendaren Kurt “Jubal” Lundqvist, även en stor profil inom bowlingen.

Vi har haft många framgångar genom åren vi har haft riktigt bra juniorer så som Emil Sjögren, Eric Sjöberg och Linus Carle, men ingen av dem spelar längre. Sedan har vi även haft landslagsstjärnan Isabelle Hultin som tagit många medaljer och vunnit många SM då hon spelade med oss, men som just nu har tagit ett break från bowlingen med anledning av barnafödsel!

Jag spelar själv i Wåxnäs BC, har gjort så i sju säsonger ska snart börja min åttonde säsong i höst fast i en annan hall då. Jag trivs väldigt bra med mina lagkamrater så har inga planer på att byta i dagsläget, men om ett erbjudande skulle dyka upp från Elitserien eller ett lag högre än div 2 då skulle jag kanske tacka .

Detta eftersom jag drömmer om att få spela i Elitserien en vacker dag!

 Följ Wåxnäs BC här