FUNKISLIV Daniel Rickardsson är Zebastian Modins nya guide

FUNKISLIV Daniel Rickardsson är Zebastian Modins nya guide

Nu står det klart att den dubbla OS-guldmedaljören Daniel Rickardsson kommer bli guide för Zebastian Modin.

– Allting känns väldigt bra och inspirerande, säger den åttafaldige paralympicsmedaljören i ett pressmeddelande.

I mars tog Zebastian Modin tre medaljer, två brons och ett silver, under Paralympics i Kina. Därmed blev han historisk som Sveriges främste vinterparalympier genom tiderna sett till antal medaljer. Efter spelen var en fortsatt satsning inte självklart för 28-åringen.

– Jag var slut både fysiskt och mentalt efter Paralympics och var väldigt osäker på om jag skulle orka satsa igen. Men i mitten på juni började suget komma tillbaka och nu när saker och ting börjar falla på plats känns det väldigt inspirerande, säger Modin.

För under måndagen gjorde Modin sitt första pass tillsammans med sin nya guide, Daniel Rickardsson.

Foto: Svenska Parasportförbundet och Sveriges Paralympiska Kommitté

– Vi hade vårt första samtal i mitten på juli och det kändes omgående att vi hade bra kemi. Redan igår körde vi vårt första pass på rullskidor och det var otroligt lovande. Daniel har stor erfarenhet och jag ser verkligen fram emot att köra tillsammans, säger Modin om sin nya guide.

Även Rickardsson är inspirerad inför sitt nya uppdrag.

– Det här är en helt ny utmaning för mig vilket känns både läskigt och spännande på samma gång. Jag har följt Zebastian i många år och att få hjälpa honom att fortsätta spränga barriärer känns väldigt motiverande, säger Daniel Rickardsson.

Intensiv sensommar

Nu väntar en intensiv sensommar för duon som ska hinna komma i form och hitta samspelet inför säsongen.

– Det blir en rejäl rivstart. Det ska bli riktigt kul att återigen kasta sig in i en elitsatsning, men på ett helt nytt sätt, avslutar Rickardsson.

Blogg
Magnus Skoglund

Fråga poddgästen!

På tisdag gästar musikskribenten, konstnären, löparen, läraren, herregud ALLKONSTNÄREN Jesper Löfvenborg, vår podcast! Det ser jag fram emot! Ös på med frågor i DM eller

Läs blogginlägget »