Karlstad kallar hälsar på: Louise Kihlgren

Karlstad kallar hälsar på: Louise Kihlgren

Hur bor ni egentligen? Eftersom vi är nyfikna av oss så frågar vi runt bland våra läsare ifall vi får hälsa på! Den här gången besökte vi studenten Louise Kihlgren som visade upp ett hem där gammalt möter nytt!

Namn: Louise Kihlgren

Ålder: 27 år

Bor: 49 kvm på Marieberg, Karlstad

Gör: Pluggar till personalvetare på Karlstads universitet på heltid och jobbar lite extra i matbutik.

Hur länge har du bott i din nuvarande bostad?
I juli blir det sex år. Hyrde lägenheten till en början i tre år innan vi ombildades till bostadsrätter och nu har jag har ägt den i tre år.

Vad är det bästa med ditt boende?
Ytan, det går att göra mycket på 49 kvm. Trots att det är en etta har jag ett stort kök och ett stort rum som fungerar som sovrum, vardagsrum och kontor. Sen älskar jag att det är stora fönster och högt i tak som verkligen förstärker ljuset, det är nästan aldrig mörkt i min lägenhet.

Hur skulle du vilja beskriva din stil, inredningsmässigt?
Gammalt möter nytt. Jag älskar att blanda nya möbler med äldre detaljer. Jag har till exempel ett nytt kök från IKEA som är väldigt modernt men mitt köksbord är mammas gamla som hon hade innan jag ens var född.

Hur hittar du din inspiration?
Instagram, jag gillar att följa personer som likt mig själv är amatörer och mest vill skapa ett mysigt och fint hem. Annars gillar jag tidningar som Allt i hemmet och Härligt hemma som blandar mycket av det jag själv gillar som allt mellan trender och gamla grejer.

Favoritdetalj i ditt hem?
Det gamla vita skåpet i köket, inte bara för att den rymmer alla mina loppisfynd utan även för att den är så personlig. När jag planerade min köksrenovering för tre år sedan utgick jag från att skåpet och det gamla skafferiet skulle vara kvar för att inte tappa det charmiga med att bo en gammal lägenhet.

Vad vill du främst skapa för känsla hemma hos dig?
Harmoni. Jag vill inte ha en lägenhet som är för plottrig. Jag kan bli stressad över massa saker som inte har någon funktion. Jag är själv en person som gillar struktur så var sak har sin plats och lägenheten ser mer städad ut när man inte har så många saker framme. Det ska även vara mycket naturnära färger som är behagliga för ögonen. Jag vill att alla som kommer hit ska känna sig som hemma men även på inspiration till att inreda mer hållbart med gamla grejer.

Om du fick en obegränsad budget – vad skulle du vilja göra med ditt hem då?
Renovera badrummet, det är det enda som inte är renoverat och är ganska gammalt men det är inte så akut att det är något jag har möjlighet att göra nu när jag är student. Badrummet är också väldigt litet så jag hade försökt lösa bättre förvaringsmöjligheter och göra det lite fräschare.

Följ Louise Instagram här