Karlstad Kallar-profilen: Jonna Besseberg

Karlstad Kallar-profilen: Jonna Besseberg

Karlstad Kallar vill lära känna er – och därför lyfter vi med jämna mellanrum fram en ny person med anknytning till Värmland. Den här gången träffar vi den målmedvetna Samhällsanalytikern och soon to be husägaren, Jonna Besseberg!

Namn: Jonna Besseberg

Ålder: 26 år

Född i: Älskade Skåre

Bor numera: På Sundsta, men flyttar snart till hus till fina Kroppkärr.

Gör: Jag har pluggat i tre år till Samhällsanalytiker och jobbar sedan 1,5 år tillbaka på Region Värmland, som ledningskoordinator där jag stöttar områdescheferna för högsta hälso- och sjukvårdsledningen.

Beskriv dig själv med tre ord:

Glad, positiv och driven.

Vad är det bästa med ditt jobb/utbildning? 

Det bästa, förutom min chef och kollegor, är mina arbetsuppgifter! Jag koordinerar, planerar och samordnar allt från stora till små projekt, och jag får dagligen skapa interna kontakter, men även externa vilket kan vara allt från myndigheter, kommuner och andra regioner. Rollen är väldigt stimulerade och omväxlande vilket jag älskar! Jag utvecklas verkligen varje dag, vilket gör att jobbet aldrig blir tråkigt.

Vilken är den största utmaningen? 

Största utmaningen är att det inte finns tillräckligt många timmar på dygnet! Jag vill göra mitt allra bästa i alla uppdrag jag får och lägga ner all min tid på det, men samtidigt måste jag spendera tid på träning och umgås med familj, vänner och sambo.

Vad är ditt största mål för 2022? 

Jag har många mål för 2022, men att träna regelbundet och utvecklas inom mitt arbete står såklart långt upp! Men mitt största mål för året just nu är kopplad till att jag ska bli husägare om två månader och målet är att bli klar med renoveringen i kök/vardagsrum. Jag tycker det är viktigt att sätta upp mål som man kan klara av och kämpa för!

Hur ser en vanlig vardag ut för dig? 

En vanlig dag börjar med en cykeltur till jobbet där det blir mycket jobb, skratt och möten. Efter arbetsdagen går jag och min sambo och tränar tillsammans, oftast blir det ett svettigt tabatapass. När vi kommer hem lagar vi alltid mat tillsammans innan vi kryper ner i sängen och kollar på en bra serie.

Vad gör du helst en ledig dag? 

En perfekt ledig dag för mig är att jag får sova ut på morgonen för att sedan gå upp i lugn och ro. Helst ska min sambo fortfarande sova ett tag till så jag i min ensamhet kan plocka/städa lite och göra frukost till oss. Jag är i behov av egen tid så denna tid är fantastisk! Därefter väntas ett träningspass på gymmet och mot kvällen vill jag helst umgås med mina vänner eller familj med god mat och dryck.

Berätta om ditt största intresse. 

Ett av mina största intressen är människor och beteenden. Jag har sedan gymnasiet haft stort intresse för att förebygga mäns våld mot kvinnor och jag har under dom senaste åren läst extra kurser när jag har pluggat, men även en sommarkurs om just våldets roll i samhället och mäns våld mot kvinnor. Jag har även jobbat ideellt på Brottsofferjouren som stödperson på Tingsrätten för att hjälpa människor som behöver stöttning. I framtiden är tanken att jag ska fortsätta jobba ideellt men nu är det fokus på karriär.

Har du någon udda talang? 

Jag kan alla repliker i filmen Bröderna Lejonhjärta! 😉

Vad är Värmland för dig? 

Värmland för mig är hemma. Jag har alltid älskat Värmland och känner inget behov av att flytta härifrån då allt som behövs finns här. Värmland har nära till både stadsliv och lantliv vilket är något jag uppskattar.

Vad får man inte missa om man är i din stad? 

Man får inte missa sommaren i Värmland! Jordgubbsland, sola på Skutberget, fika på caféer, luncha i Inre hamn och ta en promenad vid älven.

Vem skulle du vilja var Karlstad kallar-profil i framtiden?  

Hanna Swed.