Karlstad Kallar-profilen: Amanda Jansson

Karlstad Kallar-profilen: Amanda Jansson

Vi vill lära känna er och därför känner vi varje månad någon ny bekantskap med anknytning till Värmland på pulsen. Den här gången träffar vi Amanda som nyligen landat i Florida för att plugga och för att spela fotboll!

Namn: Amanda Jansson

Ålder: 23 år, född 1999.

Född i: I Karlstad men är uppvuxen i Forshaga.

Bor numera: Boca Raton i Florida.

Gör (jobb eller studier): Jag har precis flyttat till Florida för att fortsätta mina studier som jag avslutade på Karlstad Universitet i Juni. Parallellt med mina studier så spelar jag fotboll för Lynn Women’s Soccer, där försäsongen är i full gång.

Beskriv dig själv med tre ord: Målinriktad, rättvis och omtänksam.

Vad är det bästa med ditt jobb/utbildning?: Att jag får göra det jag alltid drömt om. Spela fotboll utomlands samtidigt som att jag utbildar mig till något jag är bra på och tycker är roligt. Jag får även göra detta på en fantastisk plats med ett klimat som många hade drömt om att få vara i varje dag.

Vilken är den största utmaningen?: Att ställa om livet och vardagen. Likheten är ju såklart att jag idrottade och studerade på hemmaplan men jag saknar min familj och min vänner enormt redan.  

Vad är ditt största mål för 2022?: Att leva mitt liv till fullo. Ta risker och chanser och jobba hårt hela tiden för att nå dit jag vill.

Familjen och vännerna finns med på väggen.

Hur ser en vanlig vardag ut för dig?

Just nu ser en vardag ut att vi går upp runt 7-8 och går på första fotbollspasset. Sedan är det gemensam lunch med laget för att förbereda sig för andra passet för dagen. Vi tränar runt 2-3 pass om dagen just nu. När vi inte tränar så hänger jag med mina roomies, Saga från Sverige och Brigitta från Kanada. I slutet av augusti startar skolan så då blir det en kombination av träning och studier.

Vad gör du helst en ledig dag?

Helst en ledig dag så hänger jag med mina vänner, vid stranden/poolen eller hittar på något annat kul. Man blir som en familj där nere så det är lagkamraterna man umgås med även på fritiden.

Amanda i före detta matchställlet.

Berätta om ditt största intresse.

Mitt största intresse är givetvis fotbollen. Jag har spelat fotboll sen jag var 6 år och varit med om mycket på min resa. Spelat i höga serier, distriktslag, landslag och vunnit massa cuper. Men nu får jag även spela utomlands vilket är min dröm. Min dröm är mitt största intresse, alltså idrotten.

Har du någon udda talang?

Oj, jag tror faktiskt inte det..

Vad är Värmland för dig?

Värmland är HEM.

Vad får man inte missa om man är i din stad (där du bor numer vill säga)?

Klimatet och alla fina stränder.

Vem skulle du vilja var Karlstad kallar-profil i framtiden? 

Skulle säga min kära syster som jobbar inom vården, studerar inom vården och idrottar samtidigt. Ibland vet jag inte hur hon orkar, men hon är min idol och en förebild för framtiden. Måste uppmärksamma vårdpersonal mer.