Sanna och Lova skänker julglädje – på Pippi Långstrump-manér: ”Varm i själen”

Sanna och Lova skänker julglädje – på Pippi Långstrump-manér: ”Varm i själen”

Hallå där,

Sanna Tiger som tillsammans med Lova Larsson, på Pippi Långstrump-manér, hängt upp presenter i träden runtom i Karlstad.

Hur fick ni idén till detta julprojekt?

I onsdags kväll, alltså för exakt en vecka sedan, såg jag en annons om en kvinna i Höganäs som rensade hemma och hittade massa leksaker som inte längre kom till användning. Hon slog in dessa och hängde upp i ett äppelträd i hennes trädgård. Hon blev inspirerad av Pippi och jag blev inspirerad av dem båda.

Jag hade massa kläder som jag inte längre använde och tänkte att jag kunde göra samma sak med dem, men att jag på något sätt kunde nå ut till fler som också kunde bidra med leksaker eller liknande om jag själv tyvärr inte har att bidra med.

Hur kom Lova med på tåget?

Jag arbetar på Thorén Framtid med Lova som resurs, och bestämmer egentligen vad vi ska göra om dagarna. Hon har berättat att hon vill arbeta med barn och ungdomar i framtiden och tänkte därför att den här idén kommer hon också att gilla och vilja vara med på. Så på torsdag när vi skulle starta dagen med hemkunskap som vi brukar så ställde jag in och berättade att vi istället skulle leta reda på sponsorer och få den här idén att bli verklighet. Jag hade kontaktat en kille som jag känner sedan innan redan på onsdagskvällen, som arbetar på ICA Maxi Bergvik, och frågat om de möjligtvis kunde sponsra med presentpapper, plastpåsar och så vidare så att vi kunde slå in alla julklappar – och de bidrog med allt det och ännu mer. Jag är så tacksam.

Vad har ni fått för respons?

Responsen har varit helt fantastisk. Dels har det kommit fram föräldrar som berättat om sina situationer och förklarat hur mycket våra klappar betyder för dels dem själva och dels för deras barn. Det är svårt att ta in hur orättvist livet är, men man kan ju inte låta bli att bli otroligt varm i själen när man får veta att man faktiskt tänt lite ljus i mörkret hos flera familjer! Jag fick en video från en söt liten tjej som tackade så mycket och då slog våra hjärtan lite extra såklart!

Hur känns det i magen att kunna göra det här?

Allt känns väldigt blandat. Dessvärre var det några som förstörde det vi hängt upp på Rud, vilket såklart känns väldigt tråkigt med tanke på hur många familjer de paketen kunnat hjälpa och även när man lagt ner så pass mycket energi och tid för att kunna hjälpa. Men vi vet att vi hjälpt några och det överväger det som skedde på Rud med hästlängder.

Hur har du och lova finansierat projektet? Och kommer det bli en tradition?
Jag vill JÄTTEGÄRNA göra detta till en tradition. Jag fick inspirationen rätt sent i år, men har ändå fått in så många klappar så tänk vad vi kan göra nästa år om vi börjar i god tid! Däremot går Lova i 9:an så nästa år kommer jag inte längre vara hennes lärare så vi får se om det blir en tradition vi kanske fortsätter att göra ihop, alternativt om skolan skapar denna tradition, eller om jag gör det på egen hand.


Hur många paket har ni hängt upp – och slagit in?

Sanna Tiger hoppas att så många som möjligt hittar julstämningen. Foto: Privat

Jag tror att har vi slagit in och hängt uppåt 300 klappar, vilket är otroligt på en veckas, tid men träningsvärk det har vi. Jag har suttit upp sena nätter och slagit in klappar och har otroligt ont i ryggen kan jag meddela!

Många inslagningar har det blivit! Foto: Privat

Och alldeles nyss har ni varit ute och hängt upp fler? Var har ni varit?

I dag hängde vi upp klappar på Kronoparken, eller rättare sagt så la vi dem under granen som står utanför Coop.

Vill även rikta ett extra stort tack till just Ica Maxi som sponsrat med allt material samt en del klappar, Lekia och alla mina och Lovas fantastiska nära och kära som bidragit med så otroligt mycket grejer!!❤️