Karlstad Kallar-profilen: Annie Jonestad Skoog

Karlstad Kallar-profilen: Annie Jonestad Skoog

Karlstad Kallar vill lära känna dig och därför tar vi kontinuerligt pulsen på våra lokala! Den här gången träffar vi den äventyrliga adrenalinjunkien Annie som inom en snar framtid vill förmedla bostäder till oss alla!

Namn: Annie Jonestad Skoog

Ålder: 25 år

Född i: Filipstad men uppvuxen i Leksand

Bor numera: I Viken med mina två katter.

Gör: Jag har studerat fastighetsekonomi och skatterätt vid Karlstads universitet med en dröm om att arbeta som fastighetsmäklare. Efter mina studier hamnade jag istället på en redovisningsbyrå där jag arbetade som administratör och har nu, sedan ett år tillbaka, arbetat som ekonom hos Sunnemo Åkeri. Jag har dock inte gett upp mäklardrömmen och fick nyligen min registrering, så målet är att börja förmedla bostäder inom den närmsta tiden.

Beskriv dig själv med tre ord: Glad, äventyrlig och viljestark.

Vad är det bästa med ditt jobb/utbildning?
Mitt genuina intresse för mäklaryrket växte fram redan i tidig ålder och jag har alltid varit medveten om att det är det jag vill jobba med. Yrket ger mig privilegiet att förverkliga bostadsdrömmar, vilket handlar om några av de största besluten i andra människors liv. Att få vara en del i den processen samtidigt som det uppfyller mitt personliga behov av att ständigt vilja utvecklas som både människa och yrkesroll, är en central anledning till att just mäklaryrket fångat mig.

Vilken är den största utmaningen?
Att hinna med allt jag drömmer om. Förutom stora drömmar och mål i min karriär vill jag uppleva nya delar av världen, utveckla min fysik och så småningom tävla i fitness. Samtidigt som jag skall få tiden att räcka till mina mål och drömmar, vill jag även vara en närvarande, bra och stöttande dotter, syster och vän.

Vad är ditt största mål för 2023?
Prioritera mig själv och mitt välmående mer. Det händer allt för ofta att jag prioriterar bort mina egna behov, det kan vara något så simpelt att jag tar på mig extrajobb och istället drar in på tid jag egentligen hade velat lagt på min träning eller mina vänner. Målet är att få en balans i vardagen där jag känner att jag är tillräcklig, både i mitt jobb och mitt privatliv.

Hur ser en vanlig vardag ut för dig?
Alarmet väcker mig tidigt på mornarna, jag kliver upp och förflyttar mig till duschen. Jag är inte människa förrän jag fått mig min morgondusch och nu snackar vi inte kalldusch, utan helst så varmt att huden börjar sticka. Efter duschen hoppar jag i pyjamasen igen och avnjuter min kvarg innan jag beger mig mot kontoret. Efter jobbet gymmar jag tillsammans med en av mina bästa vänner Lina, vi brukar vanligtvis spendera hela eftermiddagen/kvällen där. Efter träningen åker jag hem och fyller på kroppen med protein i form av en halvdyster matlåda samtidigt som jag har mitt dagliga FaceTime-samtal med mamma. Snart ringer alarmet igen…

Vad gör du helst en ledig dag?
Mina lediga dagar spenderar jag helst tillsammans med mina vänner. Antingen spelar vi padel, lagar vodkapasta eller åker på mini-weekends till Göteborg. När jag väl är ledig ser jag även till att hälsa på min familj, där jag har mamma, syster och bror i Dalarna och farsgubben i Göteborg. När jag själv bodde i Dalarna så spenderades de lediga dagarna i skidbacken, tyvärr har det inte blivit lika mycket skidåkning sedan jag flyttade tillbaka till Värmland. Kanske det skall vara ett mål för 2023? Åka mer skidor!

Berätta om ditt största intresse.
Jag är en väldigt aktiv och äventyrlig person som brinner för det mesta som innebär fart och adrenalin. Skidåkning är något som ligger mig väldigt varmt om hjärtat och är absolut ett av mina största intressen. Att resa är också ett stort intresse, uppleva nya platser och få nya perspektiv och erfarenheter i livet. Med resa vill jag betona äventyrsresor, jag är inte ett lika stort fan av solsemester.

När jag inte har möjlighet att åka skidor eller resa jorden runt, är mitt största intresse musik. Jag kan spendera flera timmar på att upptäcka ny musik och älskar själv att sjunga, även om jag håller tonerna för mig själv (förutom på lördagskvällarna, då vill jag gärna visa alla att jag kan rappa).

Har du någon udda talang?
Jag kan bryta mina tummar i alla olika håll och riktningar. Nu vet jag inte riktigt om det är en talang, låter mer som hypermobilitetssyndrom.

Vad är Värmland för dig?
Värmland är ett hem för mig. Även om jag någon gång i framtiden kommer lämna Värmland för nya utmaningar är jag övertygad om att jag kommer hitta hem igen och bilda min familj här.

Vad får man inte missa om man är i din stad?
Artisans kanelbullar och alla fina vandringsleder.

Vem skulle du vilja var Karlstad kallar-profil i framtiden?
Josef Hallquist.

Blogg
Magnus Skoglund

Fråga poddgästen!

På tisdag gästar musikskribenten, konstnären, löparen, läraren, herregud ALLKONSTNÄREN Jesper Löfvenborg, vår podcast! Det ser jag fram emot! Ös på med frågor i DM eller

Läs blogginlägget »