UPPSNAPPAT Två av Sveriges mest hängivna givare finns i Värmland

UPPSNAPPAT Två av Sveriges mest hängivna givare finns i Värmland

Agneta Bytoft och Pär Hyllienmark har varit plasmagivare i många år. Slår man ihop deras insatser har de tillsammans donerat 1 631 gånger.

Agneta startade sin blod och plasmagivningsbana i Karlstad i början av 60-talet. Hon gav först blod, men fick sedan frågan om hon skulle vilja prova att ge plasma, vilket hon kunde tänka sig. Agneta är idag uppe i otroliga 836 givningar.

– Jag ser det som en självklarhet att ge plasma, det är något som ingår i min rutin, säger Pär Hyllienmark i ett pressmeddelande.

Pär startade sin karriär som blod- och plasmagivare i Filipstad på 70-talet, och började efter något år att ge i Karlstad. Pär har gett blod och plasma hela 795 gånger och han kommer fortsätta ge plasma var fjortonde dag så länge han är frisk.

Stort tack till Agneta, Pär och landets alla plasmagivare för era viktiga insatser!

Plasma används ofta vid större blödningar och brännskador och läkemedel som utvinns av plasma används till blödarsjuka patienter och vid behandling av sjukdomar i immunförsvaret. I Karlstad och i Örebro där man bedriver större plasmagivningsverksamhet efterlyser man fler blodgivare som kan tänka sig att börja ge plasma.

Reumatismmobbing

Reumatismmobbing på kontoret. Jag: Behöver ni en handmodell? Rövkollega: Ja. Jag: Jag kan ställa upp. Rövkollega: Nja, det går bra ändå.

Läs blogginlägget »

Mogen på klassträff

På klassträff. Läraren pratar om att de har pratat mycket om koranbränningar. Därefter pratar de om vikten att läsa tillsammans med sina barn. Läraren säger:

Läs blogginlägget »