Jennifer Peeters inför VM-kvalet med Nederländerna: ”Jag är väldigt förväntansfull”

Jennifer Peeters inför VM-kvalet med Nederländerna: ”Jag är väldigt förväntansfull”

I slutet av januari inleds kvalspelet inför VM i innebandy i Singapore. En av dem som just nu packar resväskan inför det äventyret är Hertzöga BK:s målvakt, Jennifer Peeters – och det är en orange landslagströja hon packar ner. Det är nämligen Nederländerna som hon ska representera.

– Jag är väldigt förväntansfull! Jag hade varit i kontakt med dem redan under våren, men det var inte förrän jag i slutet på september fick reda på att jag var välkommen på samling senare under hösten som jag verkligen förstod att detta skulle ske, och då kickade även nervositeten in. Men jag blev samtidigt väldigt taggad på en rolig upplevelse, säger hon när Karlstad Kallar når henne.

Jennifer berättar att hennes pappa är född i Nederländerna och att han flyttade till Sverige när han var liten tillsammans med farmor och farfar. Vad gäller landslaget så började allt med att en svensk ledare i herrarnas holländska landslag såg Jennifers lillebror Jimmie spela.

– Han reagerade då på vårt efternamn. Han kontaktade vår familj och undrade vart efternamnet kom ifrån. Så tack vare en egentligen ren slump så fick de nys om först min bror, sen mig, säger Jennifer.

Och fortsätter:

– Varken jag eller min bror är holländska medborgare men tack vare att det internationella innebandyförbundet (IFF) ändrade i regelboken för något år sedan kan nu också spelare med en förälder från det aktuella landet få möjligheten att spela. 

Och du skriver samtidigt historia – som Hertzögas första kvinnliga landslagsspelare! Vad har lagkamraterna sagt? Får du skriva autografer numera på träningarna?

– Nja, det är dåligt med autografskrivande på träningarna men dom är såklart väldigt glada för min skull. Vi är ett väldigt roligt gäng så dom gillar ändå att skoja om det då och då;) 

I månadsskiftet stunder VM-kval. Jennifer är medveten om att det blir en svår uppgift.

– Jag vet att det kommer bli ett tufft kval då vi möter många bra lag. Jag tror absolut att vi har en god chans och kommer spela jämna matcher. Men det är också de matcherna som är roligast att spela. Jag har dock ganska dålig koll på motståndarna, förutom Sverige såklart, så jag går utifrån min magkänsla.

– Men hur resultaten än skulle bli så är jag tacksam att få en sån här möjlighet och vet att det kommer vara en upplevelse jag kan bära med mig länge. 

Möter barndomsvännen

Under kvalet så väntar även en match mot Sverige. En svår och speciell match såklart, på många sätt. I andra målet kan nämligen en barndomsvän stå.

– Ja, Sverige kommer vara en stor utmaning. Jag får vara beredd på att släppa in många bollar den matchen men samtidigt försöka ha roligt. En rolig sak mot Sverige blir att jag kommer få möta min barndomsvän, Jenny Axelsson, som också är målvakt. Det trodde vi inte när vi spelade i Arvika som unga och det blir dessutom första gången vi ställs mot varandra. Det ser jag väldigt mycket fram emot att ändå få uppleva en liten bit av detta tillsammans med, men egentligen mot, henne! avslutar Jennifer Peeters.

 

Jennifer Peeters laddar upp inför VM-kvaläventyret med Nederländerna.