Hanna Aronsson Elfman tog JVM-guld: ” Jag är så glad”

Hanna Aronsson Elfman tog JVM-guld: ” Jag är så glad”

Den svåra banan orsakade många urkörningar under damernas storslalom i St. Anton. Men Hanna Aronsson Elfman manövrerade sig förbi alla käppar och efter ett snabbt andra åk tog hon hem guldet och den första svenska medaljen i mästerskapet.

Hanna Aronsson Elfman, Lisa Nyberg, Liza Backlund och Cornelia Öhlund stod på start i damernas storslalom i St. Anton på lördagen, det skriver Svenska Skidförbundet i ett pressmeddelande. I första åket var tog kanadensiskan Britt Richardson grepp om förstaplatsen före Annette Belfrond, Italien, och Emma Aicher, Tyskland. Aronsson Elfman var också snabbast av svenskorna på sjunde plats med 98 hundradelar upp till Richardson. Nyberg gick in på 18:e plats och Backlund på 31:a. Öhlund åkte dessvärre ur i första åket.

Bra andra åk

I andra väntade en tuff bana där uråkningarna var många. Men i de förhållandena satte Aronsson Elfman ned det näst snabbast åket bakom Anuk Brändli, Schweiz, och tog ledningen med stor marginal. Och därefter försvann konkurrenterna en efter en. Aicher tappade placeringar och halkade ner till en slutlig femteplats. Detsamma gjorde Belfrond som föll ner till fjärde.

– Jag väntade mig inte det men jag är så glad att jag kunde sätta ett bra åk, säger Hanna till ORF.

Och fortsätter:

– Banan var väldigt svängig så jag försökte göra mitt bästa, och långsam, det kändes nästan som att det gick i slowmotion.

Fina klättringar av Nyberg och Backlund

Nyberg stod också för ett fint andra åk och klättrade 12 placeringar upp till en slutlig sjätteplats. Detsamma gällde för Backlund som tog sig upp till 19:e plats i andra åket. Bakom Aronsson Elfman var det Stefanie Grob, Schweiz, som var näst snabbast, och Lara Colturi, Albanien som tog bronspengen.

Härnäst väntar nu slalom i St. Anton för Aronsson Elfman.