UPPSNAPPAT Karlstads kommun ska utse årets unga miljöhjälte

UPPSNAPPAT Karlstads kommun ska utse årets unga miljöhjälte

Under våren 2023 kommer Karlstads kommun återigen att dela ut priset “årets unga miljöhjälte”. Priset ska gå till en elev, grupp eller klass inom förskola, grundskola eller gymnasium i Karlstad.

Årets unga miljöhjälte ska gå till en elev, grupp eller klass som genomför miljö- eller klimatsmarta insatser och går i förskola, grundskola eller gymnasium inom Karlstads kommuns geografiska område. Syftet med priset är att premiera och visa upp barn och ungdomars goda miljö- och klimatinsatser.

– Nu är det andra året vi delar ut priset för årets unga miljöhjälte. Sist gång fick vi in många nomineringar vilket var väldigt kul, det visar på vad mycket bra miljöinsatser som görs bland barn och unga. Genom att fortsätta dela ut priset till årets unga miljöhjälte uppmärksammas goda insatser som barn och unga gör inom miljöområdet, säger Jennie Rönnbäck, miljösamordnare, i ett pressmeddelande.

Hur kan engagemanget se ut?

Eleven, gruppen eller klassen är exempelvis engagerade genom att de:

  • Engagerar sin skolklass i miljö- och klimatfrågor.
  • Går eller cyklar till förskolan eller skolan.
  • Sparar eller återanvänder prylar.
  • Ordnar kläd- eller prylbytartillfällen.
  • Anordnar en skräpplockardag.
  • Ser till att förpackningar återvinns.

Om priset

Priset ska i första hand ges för miljö- eller klimatinsatser som är innovativa eller visar ett stort engagemang. Det är bara möjligt att vinna priset en gång. Alla utom miljönämndens förtroendevalda får nominera kandidater till priset.
Nominering sker till och med den 20 mars kl. 23.00 via karlstad.se/ungmiljohjalte.

Reumatismmobbing

Reumatismmobbing på kontoret. Jag: Behöver ni en handmodell? Rövkollega: Ja. Jag: Jag kan ställa upp. Rövkollega: Nja, det går bra ändå.

Läs blogginlägget »

Mogen på klassträff

På klassträff. Läraren pratar om att de har pratat mycket om koranbränningar. Därefter pratar de om vikten att läsa tillsammans med sina barn. Läraren säger:

Läs blogginlägget »