Karlstad Kallar-profilen: Jennifer Lennartsson

Karlstad Kallar-profilen: Jennifer Lennartsson

Karlstad Kallar vill lära känna dig och därför tar vi kontinuerligt pulsen på våra lokala! Den här gången träffar vi den impulsiva och kreativa konstnären, Jennifer!

Namn: Jennifer Lennartsson

Ålder: 29

Född i: Karlstad

Bor numera: Karlstad

Gör: Jag har ett eget företag inom konst och hälsa/friskvård samt poddar och skriver på en bok! Går även en utbildning till konstterapeut. Har en lokal med ateljé på Herrhagen där jag just nu håller på att bygga om till en större del för just konsten som växer mer och mer!
Byj.art13 är min Instagram som jag också driver och skriver /delar mkt!

Beskriv dig själv med tre ord:

Kreativ, empatisk, spontan.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Att få jobba med sin passion, möta människor, prata om konst och olika känslor!
Att få styra och välja själv som egen, den friheten är fantastisk!

Vilken är den största utmaningen?

Att vänta! Jag gillar inte att vänta utan vill göra mycket – och gärna på en gång – när man får nya idéer och så vidare. Ibland tar saker lite längre tid och måste gro. Det är en stor utmaning för mig som kan vara väldigt impulsiv, men det är både en styrka och ibland en svaghet. Gäller att hitta en balans.

Vad är ditt största mål för 2023?

Att få bättre tålamod om så bara med en själv! Och jaaaa, expandera Art By J, wohoo!

Hur ser en vanlig vardag ut för dig?

Jag jobbar i studion och målar inför olika utställningar eller event, samt beställningar. Jag har möten och besök, ibland även hembesök om tavlor. Däremellan ska de fixas med annat såsom inköp av material, fix i lokal eller pappersarbete. Slå in paket och skicka iväg, med mera. Det varierar verkligen vecka från vecka så det är väl aldrig sig likt så att säga, men ibland är man iväg i Göteborg eller något annat ställe för event eller möte.

Mycket tid går också till marknadsföring på Facebook och Instagram. Det är jättekul, men det tar mycket tid och jag lägger ner mycket av mig själv i hela arbetet med måleri och dikterna som är till varje serie eller tavla. Det är verkligen från djupet i mig. Man delar liksom en bit av en själv. När jag inte jobbar så är min tid mycket med familjen, min man och våra två barn samt Bibbi, hamstern! Vi är aktiva och spontana hela bunten så vi hittar alltid på nått kul ihop eller bara hänger ute tillsammans.

Vad gör du helst en ledig dag?

Är väl aldrig helt ledig när man är egen så att säga haha, särskilt inte när man är kreativ.
Men älskar att vara ute på Skutberget och fika tillsammans med familjen en solig dag! Bara va liksom, hänga med sina vänner och äta god mat.

Berätta om ditt största intresse.

Hela mitt liv är väl typ att måla och vara kreativ, skriva och så vidare. Det är min passion och mitt hjärta sjunger då! Annars gillar jag att simma och personlig utveckling och äta god mat. Kan äta vara ett intresse? Haha!

Har du någon udda talang?

Jag kan vicka på mina näsborrar, haha.

Vad är Värmland för dig?

Epatraktorer som åker förbi mitt fönster varje fredag och lördag, haha. Nej men all vacker natur och skog helt klart.

Vad får man inte missa om man är i din stad?

Då måste jag väl ändå säga att det finns många fina konstgallerier här i stan. Många olika konstnärer av olika slag!

Vem skulle du vilja var Karlstad Kallar-profil i framtiden?
Då skulle jag vilja läsa eller höra om Frida Warnqvist, en poet i Karlstad.

Följ Jennifer på Instagram