Företag i fokus: Kraft kommunikation & relation

Företag i fokus: Kraft kommunikation & relation

Karlstad svämmar över av duktiga entreprenörer och företagare som vi varje månad vill inspireras och lära oss mer av. Den här gången träffar vi Emma och Johanna från Kraft!

Namn på företaget: Kraft kommunikation & relation

Er/din roll/titel:
Emma: Kommunikationsstrateg och relationsbyggare
Johanna: Processledare, föreläsare och projektledare.


Har det alltid varit självklart att du skulle bli företagare?
Emma: Absolut inte. Trots att jag kommer från en företagarfamilj. Jag ville inte driva eget, som mamma och pappa, men så blev det och frågar du mina vänner så hade de nog sagt att det alltid varit självklart.

Johanna: Jag har tyckt att det verkat lite läskigt men så har tanken växt fram genom åren. När jag träffade Emma så var det inte självklart att jag skulle våga bli företagare, men Emmas engagemang och mod fick mig att våga ta av armpuffarna och hoppa in i företagsvärlden.

Berätta konkret om vad ni gör affärsidé.
Vi vill att fler ska må bra och ha kul på jobbet. Tillsammans med våra kunder stärker vi deras arbetsgivarvarumärke genom att skapa en arbetsplats där folk mår bra, har kul och vill vara. En plats där medarbetarna är glada, stolta, engagerade och delaktiga.  Och det gör vi genom kommunikation som skapar goda relationer.

Vilken är den största utmaningen för er?
Att få företag att förstå hur viktigt det är att satsa på ett hållbart medarbetarskap utifrån mjuka värden. Det betyder otroligt mycket att ge alla medarbetare oavsett roll rätt förutsättningar för att kunna kommunicera på ett bra sätt.

Hur ser branschen ut? Är det stor konkurrens?
Det finns många som erbjuder tjänster inom kommunikation, HR, ledarskap och medarbetarskap här i Karlstad, men vi tror att vi är ganska unika med den kombination av erfarenheter och kompetenser som vi har tillsammans.

Vad är ert framtida mål?
Att vi kan ha ett sunt och välmående företag med spännande uppdrag och härliga kunder, samtidigt som vi personligen har balans mellan jobb och fritid. Vi gillar att jobba, men vi vill också umgås mycket med våra familjer.

Låt oss LinkedIn-skryta lite. Varför ska man välja just er?
Vi är inte proffs på att skryta, tror vi, men okej, vi gör ett försök. 😉 Vi är väldigt personliga, bra på att se andra och är nyfikna på vad de gör och deras behov. Vi skräddarsyr alltid våra workshoppar.

Vad bör man absolut undvika?
Ta aldrig för givet att den du pratar med kan och vet lika mycket som du, men underskatta heller aldrig någon, utan respektera andra.

Vilka är era/dina tre bästa tips till dem som driver/vill driva
företag?


1. Gå på magkänslan och försök att bara åta dig uppdrag som känns rätt. Det tar för mycket energi annars.

2. Ta hjälp av ditt nätverk och be om råd inom de områden där du själv inte har rätt kompetens.

3. Kom ihåg att du ska leva också, inte bara jobba.

Emma och Johanna tror stenhårt på att ha kul på jobbet! Foto: Jeanette Dahlström
Blogg
Magnus Skoglund

Fråga poddgästen!

På tisdag gästar musikskribenten, konstnären, löparen, läraren, herregud ALLKONSTNÄREN Jesper Löfvenborg, vår podcast! Det ser jag fram emot! Ös på med frågor i DM eller

Läs blogginlägget »