Allt mellan tummen och pekfinget – en podd att tjuvlyssna på

Allt mellan tummen och pekfinget – en podd att tjuvlyssna på

Poddvärmland växer. Josefin Aleskog, 34, och Lina Janliden, snart 36, är nu aktuella med Allt mellan tummen och pekfingret, en podd som de beskriver som att tjuvlyssna på två kompisar som sitter på ett café!  

– Du kanske lutar dig lite närmare och för att tjuvlyssna. Lite som att vara en fluga på väggen, säger podduon. 

Vad hoppas ni att lyssnarna ska känna när de lyssnar på er?

– Framför allt att man känner igen sig, men också få sig ett skratt eller två. Kanske får vi äran att vara i någons öron när de gör det där töliga som bara måste göras, det förbannade städandet, sitta på bussen eller tar den där jävla löprundan. 

Vad inspireras ni av?

– Livet! Allt med livet blir som en inspirationskälla. Roliga saker i vardagen men också det alldagliga och de tunga grejorna. Sen podden startade har vi blivit mer vakna på de saker som faktiskt sker runt om som vi inte annars hade värderat på samma sätt. 

Vad är målet med podden?

–Målet är att ha roligt med den! Att få till att ses och prata om allt och ingenting. Det är extra roligt när man får respons från lyssnare att dom känner igen sig i det vi säger och får ett leende på läpparna efteråt. 

Några andra poddar som ni vill rekommendera?

– Jag älskar att lyssna på många olika poddar. En är såklart Karlstad Kallar! säger Lina.

Och fortsätter: 

– Oftast lyssnar jag på något som har komik i sig, så att man blir på gott humör. En av de som får mig att skratta högt är Smartless. Otroligt rolig. Sen lyssnar jag också på Your Favorite Thing. Där ger de mycket rekommendationer om vilka filmer, serier och böcker som är bra och är värda att ge en kik.

Josefin däremot lyssnar endast på P3 dokumentär.

– Och Allt mellan tummen och pekfinget! såklart! säger hon och skrattar.

Lyssna på podcasten här