SPORTEN KALLAR Emma Kågström: ”Ska försöka utvecklas och göra mina lagkamrater bättre”

SPORTEN KALLAR Emma Kågström: ”Ska försöka utvecklas och göra mina lagkamrater bättre”

Ju mer man vet desto roligare blir det – och det gäller inte minst idrott! Med Sporten Kallar vill vi därför lära känna våra blågula idrottare lite bättre. Den här gången lär vi känna den pratglada frisparksspecialisten från IF Karlstad Fotboll, Emma Kågström!

Namn: Emma Kågström

Ålder: 21 (fyller 22)

Förening: IF Karlstad Fotboll

Beskriv dig själv med tre ord:

Positiv, viljestark och målmedveten

Vad gör du när du inte idrottar?

När jag inte spelar fotboll så sitter jag antingen på universitetet och pluggar, har praktik eller jobbar. Försöker också att hinna med att spendera tid med mina vänner däremellan. 

Hur ser en vanlig vardag ut för dig?

Svårt att säga hur en vanlig dag ser ut då dagarna ser väldigt olika ut för mig, men en ganska vanlig dag börjar med att klockan ringer mellan 07.00-08.00. En av våra träningsfria dagar brukar jag försöka slänga in ett träningspass här, sen fixar mig iordning och sen åker jag till universitetet och pluggar. Just nu skriver jag min kandidatuppsats så det tar mycket tid. Sen är det bara att snabbt åka hem och slira om för att åka till träningen. Sen brukar det oftast inte vara så mycket kvar av dagen, men om det är det brukar jag försöka att umgås med vänner, eller att slå mamma en signal hemma i Skellefteå.

Berätta om ditt största intresse.

Mitt största intresse är, inte helt oväntat kanske, idrott. När jag inte är i skolan jobbar jag på ett gym och självklart blir det en del träningar med fotbollen också. Hemma i Skellefteå så åker jag också en del längdskidor. Men förutom det så har jag ett stort intresse för ekonomi och fastigheter.

Har du någon udda talang?

Ingen som sticker ut som udda… är ganska bra på prata däremot så det är väl en talang jag har, haha!

Vad händer i din idrottskarriär nu?

Just nu så har säsongen precis satt i gång här med fotbollen vilket är superkul. Laget är nya i division två så är en riktigt kul utmaning.

På sistone har vi sett dig panga in några riktiga kanonfrisparkar. Har du alltid varit bra på frisparkar? Och hur har du tränat upp dina skills?

Skulle väl säga att fasta situationer är något jag haft som styrka under många år, men jag har nog aldrig fått en så bra inledning på säsongen som nu… men är självklart superkul att känna att jag kan bidra till laget på det planet också!

Vad är det bästa med din idrott och förening?

Om vi börjar med idrotten så är det bästa med fotbollen lagandan och att det verkligen för människor samman. Vi kan vara helt olika människor i vanliga fall, men vi hittar en gemenskap inom sporten. Och Karlstad Fotboll gillar jag verkligen på grund av hur engagerade alla är, allt ifrån ledningen, till våra tränare som verkligen ger oss förutsättningar att utvecklas!

Vilken är den största utmaningen?

Utmaningen för mig denna säsong blir att försöka hålla i den mentala biten om saker inte går som jag vill. Jag är en otrolig vinnarskalle och när saker går dåligt så kan det påverka mig. Så min nyckel i år kommer bli att försöka hålla fokuset genom hela säsongen!

Vad är ditt största mål den här säsongen?

Jag försöker alltid utvecklas för att bli bättre såklart, men också försöka göra mina lagkamrater så bra som möjligt. Så det är väl det stora målet för i år, delvis att göra en riktigt bra säsong som lag och delvis att hela tiden utvecklas, både individuellt och att hjälpa andra att utvecklas. Sen har jag som statistiskt mål att försöka slå mitt personliga målrekord för en säsong!

Om du fick ge ett råd till kidzen som funderar på att börja med din idrott, vad skulle det vara?

Fotboll funkar bäst när man inte tänker så mycket. Så sätt inte så hög press på dig själv, fotboll ska vara roligt och man släpper ner axlarna går det oftast bäst! Fotboll är en fantastisk sport och jag rekommenderar den till alla.