Karlstad Kallar-profilen: Johnnie Lindgren

Karlstad Kallar-profilen: Johnnie Lindgren

Karlstad Kallar vill lära känna er – och därför tar vi varje månad pulsen på någon av våra lokala! Den här gången gick stafettpinnen till den entusiastiske mångsysslaren och läraren, Johnnie!

Namn: ”Vinnovationscoachen”, Johnnie Lindgren

Ålder: 41

Bor: Skåre, Karlstad

Gör: Alldeles för mycket! 🤣 Jobbar som idrottslärare, driver rörelseprojekt för ungdomar, ansvarig föreläsare på FBK Akademiens Ledarskapsutbildningar samt föreläser som Vinnovationscoachen om ledarskap, personlig utveckling och lärande för företag, idrottsföreningar och skolor.

Beskriv dig själv med tre ord:
Tre ord är svårt, men måste jag så får det kanske bli engagerad, omtänksam och kreativ. Jag är ganska allround och intresserad av det mesta, har lätt för att gå All In när jag får chansen så skulle säga att de tre valda orden baseras på det.

Vad är det bästa med ditt jobb?
Eftersom jag gör så mycket olika saker så är det nog just det, att det utmanar mig dagligen och att jag känner att det jag bidrar med gör skillnad.

Att gå i skolan ska vara lustfyllt och att lära sig saker både kan och ska vara roligt, men tyvärr har många unga inte den känslan vilket gör mitt yrkesval självklart. Att få vara ljuspunkten på dagen och en anledning att fler unga tycker om skolan är en fantastisk känsla. Jag har satsat mycket på relationsbygge och det är vägen att gå för mig. Man är en trygg punkt.

Mina rörelseprojekt har samma fokus, att skapa rörelseglädje och bygga relationer inte bara mellan ungdomarna utan även mellan barn och vuxna genom ett värdegrundande ledarskap. Idrott är engagerande och skapar mycket känslor, att som vuxen finnas med och leda dem genom känslorna istället för bort från dem är oerhört viktigt.

Att genom Vinnovationscoachen jobba med hur ledarskap ser ut i både företag, idrottsföreningar och skolor är också både viktigt och engagerande. För mig är det ofattbart att en kaffeautomat är en självklarhet på varje arbetsplats men inte att jobba med personalens eller spelarnas mående. Att få chansen att genom mina erfarenheter och utbildningar från både skolans och idrottens värld hjälpa till att utveckla både värdegrundande ledarskap, lärande och personlig utveckling för andra känns fantastiskt. Att få arbetsplatser och kollegor att prestera som lag, där varje spelare har en viktig roll. Många mår dåligt och har orimliga krav på sig själva, oavsett om det är hemma eller på jobbet. Att få hjälpa folk inte bara må bättre utan även prestera bättre är en ynnest.

Vilken är den största utmaningen med ditt jobb?
Det är väl att man vill så mycket.
Det finns så mycket behov där ute samtidigt som jag tycker det satsas alldeles för lite av de som bestämmer.

En annan utmaning är att många ser att jobba med sitt mående som en kostnad istället för som en välinvesterad satsning. Allt blir bättre om man mår bättre.

Sen utmanar jag många av mina rädslor genom de olika sakerna jag arbetar med, för det är så vi utvecklas. Att stå på scen, prata inför folk, våga misslyckas. Både skrämmande, utmanande och oerhört givande.

Vad är ditt största mål för 2023?
Att ha startat eget med Vinnovationscoachen är väldigt roligt och det som jag får jobba med där är oerhört givande så mitt mål där är att nå ut så mycket som jag kan för att få vara med och utveckla fler arbetsplatser och idrottsföreningar då det gäller ledarskap, mående och personlig utveckling.

I mitt jobb som lärare är det att fortsätta göra lärandet i skolan både roligt, rörligare och givande. Barnen är vår framtid.

På ett personligt plan är det att ta hand om mig själv med både träning, kost och vila för att ha energi över till de jag älskar mest, mina barn. Man måste ha balans och inse att man inte kan göra allt.

Hur ser en vanlig vardag ut för dig?
En vanlig jobbdag?

Vakna 06.
Lämna barnen på skolan.
Åka till jobbet.
Jobba färdigt.
Hämta barnen.
Umgås med barnen (mkt rörelse)
Träna i hemmagymmet.
Läggning och läsning med barnen.
Sambo-tid. (Prata, planera, umgås, kolla en serie)
Sova.

Jag är ett fan av rutiner. Det får mig att fungera effektivt. Ju effektivare man är desto mer tid får man över till annat.

Vad gör du helst en ledig dag?
Då jag älskar sommaren så får jag ta en typisk semesterdag denna sommaren.

07.00 Vakna och mysa med barnen framför Sommarlov.
08.00 Träna i hemmagymmet.
09.00 Sysslor/jobb.
10.00 Sola på altanen.
11.00 Lek med barnen.
12.00 Lunch.
13-16 Familjetid. Stranden, cykeltur.
16.00 Rörelseprojekt ”Fotboll För Alla”.
17.00 Middag
17.30-19 Film med familjen.
19.30 Läggning och läsning med barnen.
20.00 Sambo-tid.

Skillnaden mot en vanlig dag är nog bara mängden jobb. Det jag gillar med lediga dagar är just den friare tiden som möjliggör spontana infall som kvällsdopp, utflykter och middagar på stan. Jag försöker bli bättre på att inte göra någonting men det är fortfarande en utmaning.

Berätta om ditt största intresse.
Det är nog träningen. Har ett hemmagym som jag både tränar och pysslar i. Har idrottat hela mitt liv och skulle nog aldrig kunna vara utan träning. Överlag skulle jag nog säga idrott, men mer att delta/spela, är inte lika intresserad av att titta. Ishockey ligger mig varmast om hjärtat, har både spelat, tränat och utbildat inom den. Jag försöker hålla mig aktiv genom att dela idrottens underbara känslor med barnen. Vi rör oss tillsammans.

Har du någon udda talang?
Brukar få denna fråga. Jag är inte bara idrottslärare utan även svensklärare, så skrivandet har legat mig varmt om hjärtat genom tiderna. Jag skulle nog blygsamt påstå att jag har lite talang för både dikter och rimmande.

Vad är Värmland för dig?
Jag är ju ursprungligen norrlänning och uppvuxen vid Norrlandskusten så jag har alltid känt mig hemma i Värmland tack vare närheten till vatten. Tempot är ganska lugnt och invånarna trevliga. Det är rätt gôtt här.

Vad får man inte missa om man är i din stad?
Strosa runt vid Klarälven en sommardag.
Se bra hockey vintertid.
Överlag skulle jag säga njuta av naturen.

Vem skulle du vilja var Karlstad Kallar-profil i framtiden?
Jag brinner ju för rörelse så jag skulle gärna se någon ungdom som i tidig ålder engagerat sig genom att möjliggöra just rörelse för barn och unga.

Följ Vinnovationscoachen på sociala medier:

Instagram

Facebook