Hallå där, Ida Handel

Hallå där, Ida Handel

Många känner ju till bakgrunden om att du blev historisk när du skrev kontrakt med ett amerikanskt fotbollslag, men att coronakrisen satte käppar i hjulet innan första matchen. Berätta hur det känns att äntligen vara på plats och igång efter coronakaoset!

Hej, jo men det känns jättebra. Det är ju nu andra säsongen jag är här i USA och spelar. 2022 spelade jag i Washington för laget DC Divas och i år spelar jag för Houston Mambas.

Hur bra är ditt lag – och vad är målet?

Det laget jag spelade för i år var ett helt nytt lag så vi hade ju en liten uppförsbacke från början att få ihop ett helt nytt lag med cirka 60 spelare.

Målet är ju så klart alltid att vara bäst och vinna ett mästerskapsguld, men det blev inte så i år. Även om man blir besviken över det så var vi ändå väldigt nöjda med en sjunde plats av 16 lag i serien och att vi tog oss till slutspel, även om vi där sedan tyvärr förlorade.

För dem som inte känner till dig! Berätta om din position och roll!

Jag spelar på oline alltså på den offensiva linjen. Där är ens jobb att dels blocka alltså flytta undan de defensiva spelarna så att runningbacks och QB kan springa med bollen. Sedan ska man också skydda QB när hon ska passa bollen.

Hur trivs du i Houston? Hur skiljer sig stan jämfört med Karlstad?

Jättebra! Houston är en superrolig stad där det verkligen finns ALLT.

Den skiljer ju sig ganska mycket från Karlstad i och med hur stor den är och hur mycket folk det bor där. Och avsett vad man tycker om att göra så finns det något för alla där!

Sen är det väldigt varmt, sedan i slutet på maj har det varit mellan 40-45 grader varje dag.

Hur ser en vanlig dag ut för dig?

En vanlig dag i Houston börjar oftast med att åka till gymmet på förmiddagen. Sedan under dagen var det plugg/jobb. Jag pluggar beteendevetenskap med inriktning på kriminologi. Sedan har jag jobbat som
mentor på universitetet. Sedan på kvällen var det träning med laget eller möten med laget eller olika positionsgrupper och coacher.

Vad har du för planer gällande det civila i framtiden?

Jag hoppas kunna börja arbete med något som är relevant för min utbildning, men jag vet inte än exakt vad det kommer bli.

Vad har Crusaders betytt för dig? Läste om att du fick intresset när du var med din pappa på match!

Crusaders har varit en stor del i mitt liv och det har varit många upp och nerförsbackar genom åren. Men fotbollen har verkligen öppnat upp dörrar för mig och bidragit till att jag kunnat resa världen över och lärt känna och spela ihop med så otroligt många fantastiska människor. Tack vare fotbollen har jag vänner för livet utspridda i hela världen.

Och får vi se dig i Karlstad igen framöver?

Haha, man ska aldrig säga aldrig.