Hallå där, Helén Wigh

Hallå där, Helén Wigh

Det är knappt två veckor innan Söndra ges ut till den breda publiken! Vad har du för känsla i kroppen nu?

– Ju närmare utgivningsdatumet kommer desto nervösare blir jag, samtidigt som jag är smått förväntansfull. Allra mest är jag ändå upprymd över att Söndra når ut till läsarna.

Berätta om boken! Vad kan läsarna förvänta sig?

– I den andra delen av Elin Roth-serien får man fortsätta ta del av Elins förflutna som sakta nystas upp samtidigt som hon utreder brott runtom i Värmland som hon får kännedom om genom hemliga meddelanden. Men vem är det så kallade Sändebudet som ger henne all information? Förutom Elin får man även följa kolaren Gustavs motgångar i Finnskogen där ett mord begåtts. Frågan är om Gustav vill veta sanningen om allt som händer och vem som står näst på tur? Elin tar sig dit, bara hon inte kommer försent.

Och utspelas delvis i Finnskogen! Det känns som en perfekt kuliss till en spänningsroman?!

– Ja, det är en tacksam miljö där stämningen kan drivas upp av ljud, avsaknad av ljus och självklart den där ensamheten som man lever med och som blir påtaglig när något hemskt händer. Även om det finns fler människor lever runtom i skogarna är det inte med lätthet man kan nå dem när livet krisar.

Beskriv huvudpersonen, Elin Roth! Vad har hon för personlighetsdrag etc?

– Hon är orädd i brottssammanhang, samtidigt som hon socialt känner sig utanför och lite udda. En försiktig person men med starkt rättspatos. Hon känner sig tvingad in i tidens normer för hur en kvinna ska agera och vara, vilket tynger henne.

Vad hoppas du att läsarna ska känna när de läser – och har läst – boken?

– Mitt mål med alla mina böcker är att man ska få med sig ett människoöde som inte lämnar ens tankar på ett tag och som man återkommer till i tanken gång på gång även efter att boken är slut. Jag vill att böckerna ska beröra på djupet. För mig är människan och dess livsöde viktigare än själva brottet och då med fokus på människor i våra bruksorter och som är hårt arbetande, ofta med tuffa livsvillkor.

Nåt annat du vill tillägga?

– Endast min tacksamhet till alla läsare! Det känns fantastiskt att folk vill läsa det jag skriver!

Reumatismmobbing

Reumatismmobbing på kontoret. Jag: Behöver ni en handmodell? Rövkollega: Ja. Jag: Jag kan ställa upp. Rövkollega: Nja, det går bra ändå.

Läs blogginlägget »

Mogen på klassträff

På klassträff. Läraren pratar om att de har pratat mycket om koranbränningar. Därefter pratar de om vikten att läsa tillsammans med sina barn. Läraren säger:

Läs blogginlägget »