UPPSNAPPAT Ida Hallquist är året ambassadör för vardagshjältarna

UPPSNAPPAT Ida Hallquist är året ambassadör för vardagshjältarna

Nu är det dags för Karlstadsborna att nominera sina vardagshjältar. För fjortonde året uppmärksammar Karlstads kommun verksamheter och personer som skapar livskvalitet för barn och unga i Karlstad.

Förutom Karlstads kommuns verksamheter är nomineringen öppen för ideella föreningar, organisationer och privatpersoner.

Stolt ambassadör

Det är en tradition att kända Karlstadsprofiler är ambassadörer för vardagshjältar och årets ambassadör är Ida Hallquist.

– En vardagshjälte för mig är en person som inte vet om att den är just det, alltså vardagshjälte. För deras goda gärningar har ingen baktanke eller krav på att få någonting tillbaka. De är människor som bara ger. Det är liksom deras personlighet att vara fina och viktiga för sin omgivning. Rakt igenom fina människor helt enkelt, säger Ida i ett pressmeddelande.

Och fortsätter:

– Att få en förfrågan om att vara ambassadör för denna kampanj känns som ett kvitto på att man ses som en människa som tycker att dessa engagemang är viktiga. Och det tar jag som en superkomplimang! Jag tycker att detta är så otroligt viktigt av flera anledningar. Dels för att lyfta de redan befintliga vardagshjältarna. Men också för att en kampanj likt detta kan inspirera andra att agera.

Hjältar som gör skillnad

– Dagligen har vi vardagshjältar runt omkring oss som gör skillnad för våra barn och unga lite i det dolda och som är värda extra uppmärksamhet, säger Magnus Wallgren, samordnare för vardagshjältar.

I samarbete med Centrum Karlstad

I år är kampanjen ett samarbete med Centrum Karlstad.

– Det är fantastiskt att vara en del i projektet ”vardagshjältar”. Att lyfta fram personer som gör viktiga insatser uppmuntrar andra att också engagera sig och göra gott, säger Åsa Eriksson, VD, Centrum Karlstad.

Nomineringstiden är 29 augusti -17 september och man nominerar på karlstad.se. Årets vardagshjältar presenteras vecka 48.