UPPSNAPPAT Melodifestivalen kommer till Karlstad

UPPSNAPPAT Melodifestivalen kommer till Karlstad

En av Sveriges största folkfester och mediehändelser återkommer till Karlstad. Lördagen den 2 mars står Karlstad värd för den femte och sista deltävlingen i Melodifestivalen 2024.

Fyra gånger tidigare har Karlstad stått som värd för en deltävling i Melodifestivalen; 2004, 2006, 2013 och 2018. Och nu är det alltså dags igen!

– Melodifestivalen är inte minst ett evenemang som är till för Karlstadsborna men som även lockar besökare från övriga landet. En möjlighet att visa upp vår vackra kommun med bra boende, fina arenor och vårt goda värdskap, säger Linda Larsson (S), kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

Publiken kan se fram emot en underhållande show då artisterna gör upp om platserna i finalen helgen efter. Det är ett nytt koncept med fem deltävlingar i stället för fyra och den femte deltävlingen ersätter det som tidigare kallades Andra chansen.

Tre chanser att se showen

Det finns tre tillfällen att se Melodifestivalen i Löfbergs Arena, vid genrepet fredagen den 1 mars, samt vid matinéföreställningen eller direktsändningen lördagen den 2 mars.

– Det är glädjande att vi åter får ett sådant populärt och brett evenemang till Karlstad och Värmland. Evenemang av denna storlek bidrar till att göra oss till en ännu mer attraktiv plats för både boende och besökare. Det är en av Sveriges största mediehändelser som Karlstad och det lokala näringslivet får del av, säger Ulrika K Jansson, kommundirektör, Karlstads kommun.

2024 års upplaga väntas dessutom bli något extra då Sverige står som arrangörer av årets Eurovision Song Contest i maj med Malmö som värdstad.