UPPSNAPPAT: Elin Lundgren och Olle Österling tilldelas 2023 års kulturstipendium till Gustaf Frödings minne

UPPSNAPPAT: Elin Lundgren och Olle Österling tilldelas 2023 års kulturstipendium till Gustaf Frödings minne

Grattis till GERD – Elin Lundgren och Olle Österling som är årets mottagare av Karlstads kommuns kulturstipendium till Gustaf Frödings minne. De två mottagarna tilldelas 50 000 kronor var.

Kultur- och fritidsnämnden utser varje år en eller flera framstående kulturpersonligheter till mottagare av Karlstads kommuns kulturstipendium till Gustaf Frödings minne. Stipendiet delas ut till utövare av kulturell verksamhet, som är verksam i Karlstads kommun eller med annan anknytning till kommunen.

Motiveringar

GERD – Elin Lundgren tilldelas stipendiet

Motivering:

För att under kort tid ha gjort stora avtryck i musikvärlden. Från P3 Guld-vinsten i kategorin Framtidens artist förra året till den hyllade EP:n ”In It To Lose”, har hon visat upp sin talang både på skiva och scen. Live har Gerd bland annat kunnat upplevas vid Storsjöyran, Way Out West, Kalas-turnén och inte minst vid invigningen av den nya utomhusscenen på Kvarteret Almen. Vi ser fram emot Gerds kommande artisteri, som tar sats in i den globala musikscenen. Elin får även stipendiet som stöd och uppmuntran till fortsatt kulturell gärning.

Olle Österling tilldelas stipendiet

Motivering:

För att han, med sin grund i det värmländska kulturarvet och sin folkbildningstradition, under många år har bidragit till Karlstads kulturliv och utveckling. Olle har oförtrutet verkat för att lyfta en stor variation av kulturyttringar, och hans kunskap sträcker sig över så vitt skilda områden som konst, musik, lyrik, litteratur och teater. Olle får även stipendiet som stöd och uppmuntran till fortsatt kulturell gärning.

Blogg
Magnus Skoglund

Fråga poddgästen!

På tisdag gästar musikskribenten, konstnären, löparen, läraren, herregud ALLKONSTNÄREN Jesper Löfvenborg, vår podcast! Det ser jag fram emot! Ös på med frågor i DM eller

Läs blogginlägget »