UPPSNAPPAT Ida och Malte Hallquist programleder Yrkes-SM

UPPSNAPPAT Ida och Malte Hallquist programleder Yrkes-SM

När Yrkes-SM, Sveriges största satsning för att öka status och intresse för yrken och yrkesutbildningar, går av stapeln i april är det Ida och Malte Hallquist som håller i taktpinnen. Pappa-dotter-duon utlovar både musiknummer och spännande yrkestävlingar.

– Praktiska yrken är en stor och viktig del av vårt samhälle så att få lyfta sådana yrken känns oerhört viktigt, säger Malte.

– Samhället behöver de här kunniga individerna för att fungera, och för att få fram dessa hjältar behövs praktiska yrkesutbildningar, instämmer Ida.

Yrkes-SM samlar både yrkesskickliga tävlanden och nyfikna besökare. Ida och Malte ser fram emot uppdraget att leda dagarna.

– Besökarna kan förvänta sig en lättsam och härlig stämning från en pappa-dotter-duo som båda är peppade och glada över att få vara på plats. Lite musik lär det ju bli också, avslöjar Ida.

– Jag ser mest fram emot att få möta alla härliga människor och att få testa saker jag aldrig gjort förut, säger Malte. Köra grävskopa skulle vara otroligt kul!

Om Yrkes-SM

På Yrkes-SM tävlar yrkesskickliga ungdomar från hela Sverige om SM-titlarna i sina respektive yrkesområden. Här får även besökare möjlighet att upptäcka, utforska och prova på olika yrken. Syftet är att öka status, intresse och attraktionskraft för yrken och yrkesutbildningar.

Yrkes-SM 2024 anordnas 23–25 april på Tingvalla Sportcenter i Karlstad av WorldSkills Sweden, Region Värmland och Karlstads kommun.

Blogg
Magnus Skoglund

Fråga poddgästen!

På tisdag gästar musikskribenten, konstnären, löparen, läraren, herregud ALLKONSTNÄREN Jesper Löfvenborg, vår podcast! Det ser jag fram emot! Ös på med frågor i DM eller

Läs blogginlägget »