Företag i fokus: Lotus – Blommor & Inredning

Företag i fokus: Lotus – Blommor & Inredning

Karlstad svämmar över av duktiga entreprenörer och företagare som vi varje månad vill inspireras och lära oss mer av. Den här gången lär vi känna Clara och hennes kollega Natalie som på söndag nästa vecka slår upp dörrarna till Lotus Blommor & Inredning!

Namn på företaget:
Lotus – Blommor & Inredning

Er/din roll/titel:
VD Lotus blommor. Natalie Renström som jag öppnar med är VD över Lotus inredning

Har det alltid varit självklart att du skulle bli företagare?
Jag har alltid velat driva eget, eller göra något eget. Blommor har alltid varit en dröm. Men har innan också drömt om chefsroller inom ICA. Började på ICA som 17-åring och pluggade lite på ICA skolan i Göteborg bland annat. Till jag hittade jobb inom livsmedelsbranchen men med ansvarsområde blommor. Vilket blev en kombination av det jag gillade mest, livsmedelsbranschen & blommor. Detta var mina år på Blomsterboda.

Berätta konkret om vad ni gör/er affärsidé.
Jag snurrar buketter och gör binderier och arrangemang till privatkunder & företag. Natalie tar hand om hela inredningsdelen som går hand i hand med blomsterbranschen. Hon är inredare/stylist.

Så vår butik är… man kan säga att våra drömmar är korsade. Jag får syssla helt med blommor och Natalie helt med inredning.

Vilken är den största utmaningen för er?
Just nu – hela nyetableringen. Få kunder att hitta till oss och bygga upp vårat gemensamma varumärke.

Hur ser branschen ut? Är det stor konkurrens?
Konkurrensen ser vi inte som stor. Absolut att Karlstad har flera fantastiska blombutiker & inredningsbutiker, men inte i det växande området runt inre hamn – tullholmen. Vi vill dessutom att Lotus ska bli en mer personlig butik än vad som finns i dagsläget i Karlstad. I våra sociala medier ska man få följa med under våra dagar och lära känna oss som jobbar i butiken, vi ska bli personliga med kunderna. Försöka framkalla en ”hemmakänsla”.

Vad är ert framtida mål?
Skapa ett gott rykte med bra samarbeten och att alla i Karlstad vet vad Lotus blommor & inredning är för något och känner sig välkomna in till oss.

Låt oss LinkedIn-skryta lite. Varför ska man välja just er?
Man ska välja oss om man är ute efter personlig service. Både Natalie & jag har flera års erfarenhet av kundbemötande, genom ICA (och där får man träffa på dom flesta olika typerna av människorna, alla behöver vi ju mat!). Dessutom så skänks 5% av vinster till organisationer som stöttar utsatta kvinnor. Och vad känns inte bättre än att unna sig eller någon annan en blombukett eller inredning som dessutom gynnar andra?

Vilka är era/dina tre bästa tips till dem som driver/vill driva företag?
*Det kan känns som en dröm långt borta att driva eget, men börja prata om det, fråga om råd och vägledning är första steget, sen är processen redan igång.

*Om du planerar att starta eget, se till så familj & vänner stöttar dig i din dröm, du kommer få mycket mindre tid med dom och du kommer behöva deras stöd!

*Skriiiv! Skriv ner dina ideér, alltid alltid. Alla tankar, ideér. Dröm STORT. Utveckla, skissa, kolla lokaler, prata med personer som gjort liknande resor. Jag hjälper gärna till och bollar!

*Livet är för kort för att bara drömma om något utan att faktiskt våga testa ta första steget!