SPORTEN KALLAR Camilla Nordlund trivs med jobbet vid sidlinjen: ”Otrolig ynnest”

SPORTEN KALLAR Camilla Nordlund trivs med jobbet vid sidlinjen: ”Otrolig ynnest”

Reportern och journalisten Camilla Nordlund styrde nyligen sin fjärde OS-skuta i hamn. Det blev ett mästerskap som hon aldrig upplevt förut.

– Det var fullsatta läktare på Stade de France varje dag och vi fick bevittna oförglömliga sportögonblick, inte minst Armand Duplantis världsrekord. Att få vara på plats och se hur en hel arena med 80 000 på läktarna stannade kvar och stannade upp när Mondo hoppade… det är ett ögonblick jag kommer att bära med mig resten av mitt liv.

Att tävlingarna i Paris var någonting alldeles extra även för dem som stod intill atleterna märktes ganska tydligt för alla oss som följde mästerskapet från tv-soffan. Och mycket riktigt så rankar Camilla Paris-tävlingarna som det häftigaste och roligaste hon någonsin gjort jobbmässigt.

– Vad kul att det lyste igenom! Jag kände verkligen en sån enorm glädje och tacksamhet över att få vara på plats och att få uppleva allt det här tillsammans med mina kollegor, säger Camilla.

Och tillägger:

– Man är alltid ett team när man jobbar ihop, men på mästerskap blir man nästan som en familj för man gör verkligen exakt allt ihop! Man jobbar ihop, man äter ihop, man skrattar ihop och man är stundtals förbaskat trött ihop! Man upplever liksom allt tillsammans och det är väldigt fint och roligt.

Livet som reporter vid sidlinjen på en allsvensk match, eller inne på en friidrottsarena, är något Camilla trivs oerhört bra med.
– Jag trivs oerhört bra med den uppgiften. Jag älskar sport så att få ha det som sitt jobb är ju en otrolig ynnest! Sedan är jag också en riktig tävlingsmänniska så jag triggas av att det är live, du vet inte riktigt vad som ska hända och hur den du intervjuar ska reagera men det gäller att göra det bästa av varje situation och du har bara EN chans!

Det tittarna får se är ett lagarbete. Foto: Privat

Utgå från genuint intresse

Apropå att intervjua så samtalsleder Camilla även podcasten Vägen till toppen. När hon får frågan om in intervjutekniker så svarar hon att stor tonvikt ligger på att få gästerna att känna förtroende.

– Det är det absolut viktigaste för mig i alla intervjuer jag gör, att jag vill att den som står mitt emot mig ska känna sig trygg med att jag ställer mina frågor utifrån ett genuint intresse och att jag kommer att göra allt jag kan för att förvalta deras historia på bästa sätt.

– Sedan när det kommer till min intervjuteknik så tror jag mycket på att ”göra jobbet före” det vill säga vara noga med min research så att jag sen under själva intervjun kan vara 100 % närvarande, lyssna på svaren och känna en trygghet i att vart än intervjun tar vägen så är jag beredd på det.

Blir det fler säsonger av podden?
– Jag hoppas det! Av förklarliga skäl har det varit lite fullt upp med både OS och Allsvenskan, men så fort det lugnat ner sig lite så ska jag sätta mig och försöka blicka framåt med podden.

Mondo drömgästen

Vad gäller framtida drömgäster så kommer svaret snabbt.
– Jag intervjuade ju Armand Duplantis direkt efter hans OS-guld och världsrekord, men har faktiskt ännu inte haft med honom i min podd, så han vore absolut en drömgäst.

Vilka andra podcaster lyssnar du på?
– Jag är lite tråkig på det sättet att de flesta poddar jag lyssnar på är också kopplade till mitt jobb, men antar att det blir så när man jobbar med sin hobby. Sporthuset, som min kollega Tommy Åström driver tillsammans med bland andra Lasse Granqvist och Studio Allsvenskan, är de mest frekvent lyssnade poddarna hos mig.

Mondo är drömgästen. Foto: Privat


Hur kommer dina uppdrag se ut under hösten och fram till jul här?
– Jag jobbar på med Allsvenskan fram till mitten av november och sen ska jag unna mig lite semester med min dotter och resten av min familj.

Avslutningsvis, kommer vi se dig även i Los Angeles 2028?
– Haha, jag hoppas det!! OS i Paris var mitt fjärde OS och hungern att få fortsätta att bevaka detta otroliga idrottsevenemang har nog aldrig varit större.

Carolina Klüft och Camilla under OS-tävlingarna. Foto: Privat