Sofie Nelsson: Så kommer du igång efter semestern

Sofie Nelsson: Så kommer du igång efter semestern

Under sommaren är det lätt hänt att träning prioriteras bort. Något som är helt okej men som kanske inte är optimalt året runt då vi trots allt mår bäst när vi får röra på oss. Så hur ska man göra för att komma igång igen?

Mycket handlar om rutiner och att skapa en vana. Så att ta tag i träningen lagom tills man börjar jobba igen är ingen dum idé. Planera in två till tre pass i veckan så du vet att träningen blir av. Det är lätt att skjuta upp eller strunta i om du inte sätter av tid för det.

Ett annat tips är att boka in träningspass med en kompis. Då är det svårare att komma med ursäkter för att inte träna. Dessutom är det ett bra sätt att umgås om man exempelvis går ut och springer tillsammans. Att träna i grupp är också bra för att motivera sig. Det finns massor av olika sorters pass att anmäla sig till beroende på vad man gillar. Allt från styrketräning och spinning till dans eller löpning. Varför inte testa något helt nytt? I slutändan är det viktigaste att man hittar en träningsform som man trivs med och tycker är kul för att det ska bli av och för att det ska vara hållbart i längden.

Kom ihåg att i slutändan är den bästa träningen den som blir av. Lycka till!

Sofie Nelsson är en utbildad löpcoach och löptränare som har lång erfarenhet av att leda träningsgrupper och att hjälpa motionärer till att nå sina mål. Hon tävlar själv främst i maraton och förra året kom hon sexa i Barcelona Marathon på tiden 2:47:43. Och vet ni? Till hösten drar hennes löpargrupper igång igen! Mer info hittar ni här.